hero-bg

Bezoek ons datacenter

Bij LCL zijn we trots op wat we doen en we delen graag onze passie met jou. Interesse in een bezoek aan onze datacenters? Dat kan! Wij zetten onze deuren graag open voor scholen, bedrijven, ziekenhuizen en iedereen die benieuwd is naar de werking van een datacenter. 

Wat houdt een bezoek van het datacenter in?
Tijdens het bezoek aan een van onze datacenters kom je te weten waar en hoe de gigantische hoeveelheid aan data die we dagelijks creëren veilig opgeslagen en uitgewisseld wordt. We geven je een rondleiding door onze serverruimtes en tonen je op welke manier we van onze datacenters een veilige, goed gemonitorde omgeving maken voor het plaatsen van infrastructuur. 

Verschillende locaties
Brussel is het centrum van Europa en van België. Met snelle verbindingen naar wereldsteden als Londen, Parijs of Amsterdam is het niet alleen een verkeersknooppunt, het is ook een knooppunt van internationaal dataverkeer/connectiviteitsknooppunt. Op een steenworp van het datacenter vind je veel belangrijke IT-leveranciers.

Onze vijf datacenters zijn carrier neutral: je kiest dus zelf met welke telecomoperator je verbinding maakt. Je kunt kiezen tussen de volgende datacenters voor een bezoek:

1. LCL Antwerp
2. LCL Brussels-North: ons hoofdkantoor
2. LCL Brussels-West
3. LCL Wallonia One

Maak een afspraak

LCL Brussels-North

Brussel is het centrum van Europa en van België. Met snelle verbindingen naar wereldsteden als Londen, Parijs of Amsterdam is het niet alleen een verkeersknooppunt, het is ook een knooppunt van internationaal dataverkeer/connectiviteitsknooppunt.