hero-bg

MEDIATALKSHOW Technologische innovatie en uitdagingen in het medialandschap

Speciale gasten

Benjamin Dalle: minister van Brussel, Jeugd en Media over toenemend belang van technologie in media, en wat hij van de Vlaamse mediabedrijven verwacht.

Erwin Danis: over waarom Roularta deelneemt aan de transformatieprojecten, hoe dat bijdraagt aan versnelling van innovatie en wat te verwachten van het EPIC project.

Kanaal Z, van 1/5 t.e.m. 5/5 telkens om 9:00u, 13:00u en 18:00u

Media- en omroepbedrijven staan voor een enorme uitdaging: de digitale transformatie. Wat is de impact van desinformatie op de media-industrie? En op welke manier biedt de technologie daarin mogelijkheden?

Volg onze talkshow op Kanaal Z voor een 50 minuten durende update over:

  • Hoe mediabedrijven omgaan met het veranderende digitale landschap
  • Speciale gast Benjamin Dalle (Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media) over de mediahub & digitale transformatie-initiatieven en naar welke projecten de investering van 35 miljoen in het kader van het Vlaams herstelplan gaat
  • Hoe transparantie van mediacontent meer dan ooit belangrijk is
  • Of de nieuwste technologieën een antwoord kunnen bieden op oa. fake news

Sprekers:

Valerie-1Valerie Thys (moderator)
Valerie heeft een brede en uitgebreide ervaring opgebouwd in de mediasector. Ze presenteert prestigieuze zakelijke evenementen, online shows en tv- en radio uitzendingen. In 2022 modereerde Valerie de eerste editie van deze talkshow.


Robert-1Robert van Beurden
Robert is media & broadcasting expert bij LCL Data Centers. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de telecom- en mediabusiness en weet als geen ander wat de kansen en uitdagingen van mediabedrijven zijn.


Jonathan Van de Velde-LI-180x180Jonathan Van de Velde
Jonathan stimuleert als Program and Communications Director innovatie via MediaNet Vlaanderen, een crossmediaal overlegplatform dat meer dan 80 bedrijven & organisaties verenigt die binnen de media actief met content-creatie en distributie bezig zijn.


Kristien van Damme-LI-180x180Kristin Van Damme
Kristin is postdoctoraal onderzoeker aan imec-mict-UGent en medecoördinator van het in begin 2023 opgerichte Kenniscentrum Mediaonderzoek, kortweg Mediapunt. Ze is geaffilieerd met de onderzoeksgroepen Media, Innovatie en CommunicatieTechnologieën (imec-mict-UGent) en Center for Journalism Studies (CJS), waar ze betrokken is bij gebruikersonderzoek naar nieuws.


Stijn Lehaen-LI-180x180Stijn Lehaen
Stijn startte in 1998 zijn loopbaan bij VRT-radio als projectingenieur. Na een kort verblijf als business architect bij de toenmalige directie Technologie & Innovatie werd hij in 2008 hoofd digitale media bij de directie Media. In 2013 startte hij het digitale luik van VRT Start-up waar onder meer Ninjanieuws en Open VRT het levenslicht zagen, om in 2014 manager te worden van het net opgerichte digitale productiecentrum. Vanaf 1 mei 2018 is Stijn algemeen directeur Technologie & Infrasctructuur.


Guy De Pauw-LI-180x180Guy De Pauw
Guy is CEO van Textgain. Als technologische partner van o.a. Mediahuis, Roularta en VRT is Textgain betrokken bij heel wat innovatieve projecten. Zo kan Guy dieper ingaan op wat de technologie kan betekenen in het kader van fake news en vertrouwen in de media.


Benjamin-1

Speciale gast: Benjamin Dalle
Benjamin Dalle (CD&V) is Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media. Voorheen was hij directeur van Ceder, de onderzoeksafdeling van CD&V, en senator.


Erwin Danis-LI-180x180

Speciale gast: Erwin Danis
Erwin is Innovation Director voor Roularta Media Group. Hij heeft een doorgedreven ervaring in de mediaproductie-industrie. Vaardig in digitale strategie, management, digitale mediaproductie en innovatieve ontwikkeling.

Mail mij alle details, extra info & video on demand na de uitzending